Николай Николов: Най-важното в борбата с корупция е създаване на среда

Николай Николов
Николай Николов / БГНЕС

За мен най-важното в сферата на борбата с корупция е създаване на среда. Това каза Николай Николов, предаде репортер на БГНЕС.

„За мен най-важното в сферата на борбата с корупция е създаване на среда. Обществена среда, превантивна среда, среда институционална. Среда, която да формира в обществото абсолютна неприемливост към това отрицателно явление, среда, която в крайна сметка да запушва всички канали възможни за корупцията, която да свива, ограничава, възможностите за корупция”, каза Николов.

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика днес изслушва кандидатите за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Кандидатурата му бе представена от депутатът от БСП Крум Зарков. Той посочи, че трите основания, поради които ПГ на БСП за България се е спряла на кандидатурата му са именно съчетанието на теоретически познания, практически опит и гаранциите за независимост и почтеност, които той е давал в кариерата си до сега. /БГНЕС