Промени в законите за енергетиката, приватизацията и здравното осигуряване в програмата на НС

Промени в законите за енергетиката, приватизацията и здравното осигуряване в програмата на НС
Промени в законите за енергетиката, приватизацията и здравното осигуряване в програмата на НС / БГНЕС

Законопроектът за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, с вносители Корнелия Нинова и група народни представители, е записан като първа точка в дневния ред на редовното заседание на Народното събрание тази седмица, предаде репортер на БГНЕС.

Очаква се законопроектът да бъде подложен на първо гласуване. Народните представители ще разгледат и проекти на решения за промени в постоянни комисии, проект на решение за попълване състава на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, както и проект на решение за промяна в състава на Комисията по икономическа политика и туризъм.

Депутатите ще решат на първо четене за Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Предстои и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, както и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравното осигуряване.

Парламентарният контрол тази седмица ще бъде в четвъртък, 5 април от 9.00 ч. Той ще включва разисквания по питане на народните представители Таско Ерменков, Кристина Сидорова, Любомир Бонев и Станислав Владимиров към министъра на енергетиката Теменужка Петкова за политиката на Министерството на енергетиката в областта на топлоснабдяването. Точка 2 от парламентарния контрол ще бъдат въпросите към министрите. /БГНЕС