Все още няма подписан указ от президента Румен Радев за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов.
Все още няма подписан указ от президента Румен Радев за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов. / БГНЕС
Все още не е подписан указът за освобождаването на Младен Маринов

Все още няма подписан указ от президента Румен Радев за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов от поста му. Това обяви в началото на днешното пленарно заседание заместник-председателят на парламента Емил Христов, предаде репортер на БГНЕС.

Вече втора седмица липсващият акт на държавния глава блокира процедурата по гласуване на оставките на тримата министри, които те депозираха след тежката катастрофа с автобус в Искърското дефиле.

Вече стана ясно, че премиерът Борисов е внесъл в парламента три отделни проекта за промени в кабинета, а целта е да бъдат сменени двама от тримата министри – на регионалното развитие и на транспорта. Точките са предвидени за гласуване в дневният ред на депутатите за четвъртък.

Зам.-председателят Емил Христов обяви, че ако междувременно в деловодството на парламента постъпи подписания от президента указ, оставките на тримата министри и изборът на техни наследници на постовете ще бъдат разгледани заедно. /БГНЕС