Борисов: Ако Манолев беше казал за катастрофата, щеше да остане

Ако Александър Манолев беше споделил с мен за инцидента, щеше да остане. Публикациите за него излязоха постфактум. Това каза пред журналисти в Залцбург премиерът Бойко Борисов, докато в София народните представители гласуваха персоналните промени в Министерски съвет.

„Той (Александър Манолев (бел. ред.) някои неща не беше споделил с мен. Не искам още с назначаването това да бъдат първите въпроси, които ти задават в телевизията. Той ми обясни за катастрофата, за инцидента с прокурорите, аз го извиках и го попитах - защо не ми каза. Щях да кажа - има такава и такава случка, невинен е, ще обясня. Ако беше казал, щеше да остане. Щяхме да обясним”, коментира Бойко Борисов.

Колкото до позицията за Унгария и коментара на президента Радев, Борисов каза: "Аз просто чакам един ден да аплодирам президента, който не е повторил това, което Нинова е казала”. ГЕРБ е срещу наказанието на Унгария с отнемането на гласа на Орбан, Нинова и БСП са "за"”.

„Точката, която сме взели е, че правителството трябва да започне да разработва стратегия, ако се стигне до тази санкция. Вчера им го разясних на колегите Симеонов и Каракачанов”, заяви още Бойко Борисов. В Европа никъде няма точка за Унгария, добави още Борисов.

Хайде най-накрая Румен Радев да си направи партия и да излезе на избори, той всеки ден ни коментира и атакува, допълни още Борисов.

„Аз питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии, не би ли трябвало да е еднакво отдалечен от всички партии, не би ли трябвало да е обединителят на нацията. Има право на своето мнение. Аз ако почна за Пламен Узунов или за неговите съветници какви служители са? Това помага ли на държавата, на институциите? Това добре ли ще бъде за институциите. Нима там при него няма един, който беше застанал с хитлеристки поздрав”, коментира още Бойко Борисов.

[i]Премиерът Бойко Борисов е в Залцбург, където участва в неформалната среща на лидерите на ЕС.

Държавните и правителствените ръководители на страните-членки обсъждат постигнатото по отношение на намаляването на броя на нелегалните мигранти и сътрудничеството с трети държави. На срещата ще бъде направен и преглед на напредъка, постигнат в областта на сигурността по границите и киберустойчивостта, както и в засилването на полицейското и съдебно сътрудничество.

Срещата ще приключи със заседание във формат ЕС27 за обсъждане на въпросите, свързани с Брекзит. Това заседание ще предостави възможност за разглеждане на състоянието на преговорите с Обединеното кралство и следващите стъпки. [/i] /БГНЕС