Тук репетираме за това, което ще се направи над Кресна, каза Борисов в Габрово
Тук репетираме за това, което ще се направи над Кресна, каза Борисов в Габрово / БГНЕС
Борисов: Тежкият трафик между Южна и Северна България ще минава през Габрово

Ще съумеем тежкия трафик между Южна и и Северна България да го прекараме тук. Това каза премиерът Бойко Борисов в Габрово след като направи инспекция по обхода на града, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Премиерът обясни, че вече са направени 4 копки на пробития тунел под Шипка, строят се естакади. „ Мащабно, съвременно, модерно строителство, виждате как се строят най-модерни високи мостове по най-съвременната методика“, заяви Борисов. „Тук репетираме за това, което ще се направи над Кресна – там височината ще е над 200 м, огромни дължини. Доволен съм от напредъка, който е постигнат тук“, подчерта той.

В отговор на въпрос за бъдещия главен секретар на МВР Борисов подчерта, че преди каквото и име да се спомене, ще консултира кандидатурата с президента Румен Радев. „В удобно за него време, ще го потърся, ще мотивирам кандидатура, ще сложа няколко имена“, каза Борисов.

При гласуването в Европарламента по позицията за Унгария всичките 6 депутати от ГЕРБ са гласували против санкциите срещу Унгария.

„Първото практическо гласуване, в което и ЕНП, и ПЕС, и либералите гласуваха, бе в Европейския парламент. Това е единственото практическо действие. Понеже ГЕРБ е партия на практическите действия, а не на постовете и голите думи или упреци – шест от шестте депутати на ГЕРБ, въпреки взетото решение от ЕНП да се подкрепи чл. 71 срещу Унгария, гласуваха против. И на заседание на групата на ЕНП нашата партия ГЕРБ се обяви против задействането на този член. Точка. Всичко друго е голословие, нападки, лъжи и опит всъщност да се прикрие истинското решение на социалистите“.

Този коментар направи премиерът Бойко Борисов в отговор на казаното от лидера на БСП Корнелия Нинова, че ГЕРБ имат по отношение на Унгария една позиция вътре в страната и друга – навън. Борисов уточни, че „ръководителят на г-жа Нинова гласува за наказанието на Унгария“. Фактически депутатите от ГЕРБ, Джамбазки и Бареков са хората, които могат да говорят, че са защитили Унгария, коментира Борисов. /БГНЕС