Ангелкова: Борисов и Заев имат огромна заслуга за Договора, който открива големи перспективи

Благодарение на огромните усилия на премиера Бойко Борисов, неговият кабинет, като и този на премиера Зоран Заев се стигна до това толкова важно събитие - подписването на Договора за добросъседство. Това бе една изключително важна стъпка в отношенията ни.

Това каза българския министър на туризма Николина Ангелкова в интервю за македонската телевизия Канал 5. "Този Договор допълнително ще подпомогне усилията, които вече полагаме с моя колега /македонския министър, бел.ред./. Една от темите, която най-много сме коментирали с колегата ми, е създаването на Общобалкански маршрут на страните от Балканите за далечни пазари - Индия, Китай, Близък изток, САЩ. Това е верният път. По това работим много с колегата - да определим обектите, които ще влязат в този Общобалкански маршрут. След това ще поканим туроператорите, хотелиерите, които по-късно ще включат в туристическите си пакети съответната туристическа услуга и които пък ние ще рекламираме на национално ниво", подчерта българският министър.

През следващата година ще проведем експертна среща по този въпрос и се надявам да доведем до край този проект. Така ще насочим и интереса към Балканите и интереса към нашите две страни - като туристическа дестинация. Това ще бъде по-ефективно и по-резултатно, каза още Николина Ангелкова. /БГНЕС