Трета френска актриса призна, че е била сексуален обект за Харви Уейнстейн

Френската актриса Флоранс Дарел стана поредната звезда, която разкрива, че е била сексуално тормозена от опозорения холивудски продуцент Харви Уенстейн.

49-годишната Дарел, която проби с филма на Ерик Ромер „Пролетна приказка” (1990), каза пред френски медии, че Уейнстейн й обещал да я направи известна в Америка, ако му стане „почасова” любовница.

Дарел каза, че за пръв път трябвало да отблъсква домогванията му след като компанията на Уейнстейн Miramax купува през 1993 комедията за модната индустрия "A la mode" с нейно участие.

„Имахме малка премиера в Ню Йорк и той не спираше да ми се обажда да отида на партито след нея. Понеже бях наясно към какво се стреми, се престорих, че имам връзка с актьора в главната роля във филма, за да ме остави на мира”, каза Дарел за в. „Паризиен”.

Следващата година, подтиквана от агента си, тя се съгласява да се срещне с Уейнстейн в парижки хотел.

„Той ми говореше за филм за Втората световна война, който искал да прави и после започна да ми разправя, че съм много привлекателна и иска да има връзка с мен”, добавя Дарел.

„Казах му, че съм силно влюбена в партньора ми, но той отвърна, че това не е проблем за него и иска да съм му любовница за по няколко дена в годината”.

„Това беше начинът да работим заедно. Всъщност, той каза, че ако искам да се утвърдя в Америка, ще е чрез него”, каза актрисата.

„Казах му, че трябва да си вървя и си тръгнах”, разказва Дарел.

Преди Дарел колежката й Леа Седу написа за нейното „вземане-даване” с Уейнстейн и други в индустрията, която според нея си затваря очите за сексуалните злоупотреби.

„Това е най-отвратителното. Всички знаеха какво се върти в главата на Харви и никой не направи нищо”, написа Седу във в. „Гардиън”.

Тя казва, че бързо схванала какви са мотивите на Уейнстейн, когато се срещнали. „Гледаше похотливо. Използваше властта си, за да получи секс”, спомня си Седу.

„Беше огромен и дебел, затова трябваше да употребя сила, за да му устоя. Излязох от стаята му напълно отвратена”.

Друга френска актриса – Жюдит Годреш, по-рано каза, че тя също е пострадала от Уенстейн.

65-годишният Уейнстейн беше уволнен от собствената си компания след лавината от обвинения за сексуални злоупотреби. Някои от най-големите холивудски звезди като Гуинет Полтроу, Анжелина Джоли и Роузана Аркет също разказаха преживелиците си с Уейнстейн.

Във вторник три жени, между които и италианска филмова звезда, заявиха, че са били изнасилени от Уейнстейн.

Съпругата му Джорджина Чапмън, която е модна дизейнерка, каза за сп. „Пийпъл”, че го напуска.

Уейнстейн отрича обвиненията, както се вижда от изявление на говорителката му Сали Хофмийстър. В сряда тя отговори с „без коментар” на въпрос за съобщенията, че Уейнстейн ще постъпи в клиника за рехабилитация в Европа. /АФП