Комикът Луис Си Кей призна, че обвиненята в секусален тормоз срещу него са истина

Въпреки признанието си Си Кей загуби работата си към FX Network и FX Productions.
Въпреки признанието си Си Кей загуби работата си към FX Network и FX Productions. / БГНЕС

Известният американски комедиен актьор Луис Си Кей призна, че повдигнатите срещу него обвинения за сексуално посегателство са истина и се извини на жените, пострадали от неговите действия. Това стана ясно от публикуваното в петък негово изявление до американските медии.

„Искам да направя изказване по повод историите, които вестник „Ню Йорк Таймс” разказа от името на жените с име Аби, Ребека, Дана, Джулия, както и на едната анонимна", заяви актьорът, цитиран от в. „Ю Ес Ей Тудей”. Той призна, че наистина е извършил неприлични деяния в присъствието на жените, които са се обърнали към медията.

„Разкайвам се дълбоко за действията си. Опитах се да открия поуката в тях. И да избягам от тях… Вчера разбрах доколко съм навредил на тези жени, които са ми се възхищавали и доколко съм отговорен за липсата им на доверие към други мъже, които иначе никога не биха ги поставили в подобна положение.

Аз се възползвах от факта, че хората в моята и тяхната общност ме обожаваха, което им попречи да споделят историята си и най-вероятно им е донесло и трудности при опита да накарат останалите да им повярват, защото всички ме смятаха за някакъв идеал и не искаха и да чуят за подобно нещо. Не смятах, че причинявам всичко това, защото моята позиция и позволяваше да не мисля за него. Неспособен съм да си простя„, написа още Си Кей.

Както БГНЕС припомня, в четвъртък пет жени обвиниха известния комика в сексуален тормоз пред журналисти на в. "Ню Йорк Таймс", комикът вършел в тяхно присъствие неприлични действия.

В резултат насрочената за четвъртък премиера на новия филм с актьора, "Обичам те, татко" бе отменена. Си Кей трябваше в петък да се яви във вечерното шоу на Си Би Ес, но продуцентите на програмата отмениха участието му.

50-годишният Луис Си Кей е един от най-популярните комици в САЩ, които се изявяват в сферата на стендъп комедията. Актьорът е и създател на полубиографичния сериал "Луи", в който играе главната роля. За тази си продукция Си Кей беше номиниран два пъти за наградата "Златен глобус". Освен това той е шесткратен носител на наградата "Еми". /БГНЕС