Уеб, книга, а някой ден и кино – авторите на сериала „Типично” даваха автографи на фенове

 Aвторите на сериала „Типично” даваха автографи на фенове
Aвторите на сериала „Типично” даваха автографи на фенове / БГНЕС

Десетки тийнейджъри, фенове на уеб сериала „Типично”, се събраха в популярна столична книжарница в неделния следобед, за да срещна, вземат автограф или застанат за селфи с Филяка и Ванката, предаде репортер на БГНЕС.

Филяка и Ванката всъщност са Филип Стоянов и Димитър Кирязов. Момчетата са авторите на най-големия и популярен български комедиен сериал в социалните мрежи от няколко години насам. Сега обаче Филяка и Ванката дебютират с роман, озаглавен „Типично: Неразказаната история“. Историята проследява действието, предшестващо събитията в едноименния уеб сериал.

Aвторите на сериала „Типично” даваха автографи на фенове
Aвторите на сериала „Типично” даваха автографи на фенове / БГНЕС

„В тяхната нова книга, която е много хубава и интересна, се разказва за един мафиот, който трябва да се внедри в „типичния” живот на обикновените хора. В нея има неразказани случки, които всекидневно се случват на обикновения човек. Сериалът е много интересен и забавен. Има най-различни случки, разказани през гледната точка на момичета или пък на момчета. Много е интересен. Книгата си я купих преди няколко дни и вече съм я прочел два пъти. Толкова ми е интересна. Днес реших да дойда на фен срещата, да получа автограф върху книгата ми, да се видя с авторите и да ги питам някои неща”, сподели Себастиан Пашов, един от феновете на сериала.

„След като изчетеш тази книга, не е нужно да ходиш на училище и не е нужно да завършваш висше образование”, споделят шеговито двамата автори. Те определят книгата си така: „Истории като тази наистина съществуват, независимо дали вярваш в тях, или не. Истории като тази сякаш не засягат обикновения човек, но винаги има изключения. Време е да свалим маските”.

„Книгата е важна стъпка в развитието на „Типично“ като проект и мечтаем един ден това да ни помогне да видим продуцирания от нас сериал и на голям екран”, казаха още младите автори. /БГНЕС