Дали Тръмп е достатъчно „честен“, за да продава алкохол?

USA TRUMP IMMIGRATION
USA TRUMP IMMIGRATION / БГНЕС

Група юристи и религиозни представители поискаха да бъде отнет лиценза за продажба на алкохол на хотел „Тръмп интернешънъл“ във Вашингтон. Според тях американският президент не отговаря на критерия „честност“, който е записан в закона на федералната столица за продажба на алкохол.

Искането е внесено в дирекцията на Службата за контрол на алкохолните напитки във Вашингтон /ABCB/, която дава разрешенията за продажба.

То е подписано от двама бивши съдии, трима пастори и двама равини. Те твърдят, че Тръмп „с поведението си преди и по време на своя мандат, е показал, че не е честен човек“.

Местният закон изисква ABCB да определи дали кандидатът за лиценз е „честен“ човек, дали е способен да покрие отговорностите, които носи лицензът за продажба на алкохол, и дали е истинският собственик на заведението. Вносителите на искането настояват Тръмп да бъде изслушан от ABCB, за да защити своята честност.

Говорител на ABCB потвърди пред АФП, че такава жалба действително е внесена и се отнася за неговия луксозен хотел, разположен на престижния булевард „Пенсилвания“, недалеч от Белия дом.

Искането за отнемане на лиценза се мотивира с „лъжите“ на Тръмп за размерите на неговото богатство, за конфликта на интереси с неговата икономическа империя, за историята с порно актрисата Сторми Даниелс“. Не са пропуснати да бъдат споменати многобройните откровено расистки коментари на Тръмп, както и 16-те жалби срещу него за сексуална агресия“. /БГНЕС