Вандали унищожиха луксозни автомобили за 4 млн. британски лири

Вандали нанесоха щети за 4 млн. британски лири, след като нахлуха с чукове в компания за луксозни коли под наем в британския град Брадфорд, Западен Йоркшир, съобщава в. „Сън”. 19 от чисто новите суперколи са буквално смазани и неизползваеми, посочва собственикът – 28-годишният бизнесмен Касим Хюсеин.

Сред „жертвите” на вандалите са Ламборгини за 225 000 лири, Ферари за 220 000 лири, Ауди за 150 000 лири и Мазерати за 130 000 лири.

Малко преди наглото посегателство срещу автомобилите Касим получил смъртни заплахи. Той предполага, че те са дело на негови клиенти, платили 50 000 лири, за да наемат 12 от високоскоростните автомобили, преди няколко седмици. Спорът възникнал след като проследяващата система на возилата отчела, че те се движат с непозволена висока скорост. Касим задействал дистанционно автоматичната спирачка, предполагайки, че клиентите му участват в незаконна среднощна гонка.

Сега Касим е на прага на фалита заради унищожените автомобили. Бизнесменът предлага награда от 50 000 лири за информация, която ще доведе до залавянето на вандалите. /БГНЕС