Ноевият ковчег готов да тръгне за Израел

В ход са планове реконструиран в реалните му размери Ноев ковчег да доплува до Израел.

Набожният християнин и бизнесмен Йохан Хуиберс построи огромния кораб, който вече плавал по река Маас в Холандия.

Той изгради „спасителния“ за човечеството кораб преди повече от пет години по точните спецификации, изброени в Библията - това го прави 118 метра дълъг, 23 метра висок и е изграден от 12 000 дървета.

И сега Хуиберс е готов да изпрати Ноевия ковчег в родното място на Исус Христос, след като обяви плановете си да отплава за Израел.

Той каза: "Моята предпочитана дестинация за ковчега е Израел. Това е копие на Божия кораб. Има смисъл само да стигне в Божията земя.

За Израел той каза: "Обичам земята, обичам страната, обичам хората. Те не се подчиняват, правят каквото искат, карат като луди, бутат се, докато чакат на ред и не слушат никого. Точно като мен."

Той също така говори за своята вяра, посочвайки копие от Библията, при което казва: "Може да звучи страшно, но аз вярвам, че всичко, написано в тази книга, от кора до кора.“

Хуиберс заявява, че е построил Ноевия ковчег, за да покаже, че Бог съществува, разкривайки, че само седем човека са го построили за период от четири години - демонстрирайки, че е напълно възможно Ной да е построил ковчег в библейските времена.

Ноевият ковчег се появява в Битие, където е описано как Бог изпраща потоп, за да изчисти света от злините.

Но на Ной било казано да построи огромен кораб, в който събира всеки вид животно и семейството си, за да избегне апокалиптичното събитие.

Повтарящите се опити през годините за намиране на остатъците от ковчега са били неуспешни, а учените не са успели да докажат окончателно неговото съществуване./БГНЕС