Риана, Амал Клуни и Донатела Версаче ще водят "Мет Гала" през 2018 година

Миналата година Рияна впечатли със смела и царствена рокля, дело на "Ком де Гарсон".
Миналата година Рияна впечатли със смела и царствена рокля, дело на "Ком де Гарсон". / БГНЕС

Риана, Амал Клуни и Донатела Версаче бяха обявени за водещите на едно от най-престижните модни събития в света на модата - "Мет Гала". Към триото през предстоящото издание следващата година ще се присъедини и знаменитият главен редактор на "Вог" Ана Уинтър. От модната библия разкриха още, че гала вечерта ще се проведе на 7 май под надслов "Божествени тела: Мода и католическо въображение". Както обикновено, локацията остава музеят „Метрополитън“ в Ню Йорк.

Докато Риана и Донатела са вече ветерани по отношение на събитието и са присъствали на съответно 7 и 16 издания на галата, за Амал това ще бъде едва втори път.

Адвокатът по човешки права направи своя дебют на благотворителната вечеря през 2015 година заедно със съпруга си Джордж Клуни, но през 2017 година тя пропусна модната екстраваганца, защото беше вече в доста напреднала бременност.

"Мет Гала" се провежда всяка година в първата неделя на месец май и основната й цел е да събере дарения за Института за костюми на музея „Метрополитън“. Всяка година събитието има определена тема, с която гостите трябва да съобразят тоалетите си. През 2017 година, например, темата бе „Човекът и Машината: Модата в ерата на технологиите“ и бе същата като заглавието на голямата годишна изложба на Института по костюми. Тогава водещи на бяха Кейти Пери, Фарел Уилямс, Жизел Бюнхен и Том Брейди

За да посети бляскавата вечер всеки гост заплаща билет, който струва 30 000 долара или 275 000 долара за избрана маса, като обикновено присъстващите са около 600 души. /БГНЕС