Моби с нов албум през пролетта

Новият албум на Моби ще се казва Everything Was Beautiful and Nothing Hurt и ще включва 12 парчета.
Новият албум на Моби ще се казва Everything Was Beautiful and Nothing Hurt и ще включва 12 парчета. / БГНЕС

Ричард Мелвил Хол, известен под артистичния си псевдоним Моби, обяви в понеделник излизането на предстоящия си албум и представи първия си сингъл от него Like a Motherless Child.

От профила на Моби в социалната мрежа "Фейсбук" стана ясно, че новият му албум ще се казва Everything Was Beautiful and Nothing Hurt и ще излезе на 3 март идната година. Както по-наблюдателните фенове забелязаха, а и самият Моби анонсира, заглавието е цитат от една от любимите книги на известният музикант, а именно - "Кланица 5" на Кърт Вонегът.

В новия си проект се очаква изпълнителят да се завърне наново към музикалните стилове, с които всъщност се прочу, а именно соул, трип-хоп и госпел, както и да акцентира върху темите за "духовността, индивидуалността и скръбта по изгубената човечност".

За това свидетелства и първият сингъл от предстоящия му албум Like a Motherless Child, който е модерна интерпретация на традиционната госпел песен на чернокожите, станала популярна по времето на робството в южните американски щати. В парчето в дует с Моби е талантливата соул певица Ракел Родригес.

Разбира се, Моби не обръща гръб на силно изявените си политически позиции и на борбата си за защита на правата на животните, като и този път намира начин да ги афишира. Пример за това е обложката на предстоящия му 15-ти студиен албум, която представлява снимка на баща в костюм, четящ заедно със сина си "Кланица 5". Иронията е, че двамата са съответно с глави на бик и на младо теле. Предполага се, че всъщност на снимката е изобразен американският президент Доналд Тръмп. /БГНЕС