Влатко Стефановски: Публиката в Sofia live club "има антени", идвам с най-приятелски чувства от Македония

Вие сте невероятна публика - публика, която "има антени и знае да слуша", каза Стефановски.
Вие сте невероятна публика - публика, която "има антени и знае да слуша", каза Стефановски. / БГНЕС

Много се радвам, че съм отново сред Вас. Вие сте невероятна публика - публика, която "има антени и знае да слуша". С тези думи македонският гений Влатко Стефановски започна концерта си тази вечер в Sofia live club, предаде репортер на БГНЕС.

В препълнения клуб, пред стотиците си фенове, Стефановски изпълни последния си албум - "Майчин език". Още след първото си изпълнение той "благодари на най-добрия балкански клуб" и на "всички, които са дошли да го чуят", но и той да чуе тях. "Ще имаме запомняща се вечер", каза Стефановски и неусетно премина към "Пелистерското оро" на незабравимия Тале Огняновски. "Наслаждавайте се... това е истинска компилация", каза той в началото на изпълнението си.

В двучасовия концерт Влатко изпълни хитове от различни периода на над 30-годишната си музикална кариера. Сред тях бе любимата му "Кандилце", а придружаван от квартет "Destiny" той изпълни вечните хитове - "Скопие" и "Чукни во дърво".

Преди последното си изпълнение "Бистра вода" на шега той се обърна към публиката: Редно е да ви се представя. Все пак, вие сте дошли на моя концерт тази вечер. Аз се казвам Влатко Стефановски. Идвам от най-близкото съседство и нося най-приятелски поздрави от моето Скопие. А публиката най-сърдечно го върна на бис. Преди да слезе от сцената Влатко призова феновете си да не "се разбягат", а да останат в клуба и да "се дружат". А това дружене с македонския легендарен китарист продължава вече над 30 години. /БГНЕС