Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов
Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов / БГНЕС
Постановката на Куркински "Мъжът на жена ми" вдигна публиката на Струмица на крака

Претенциозният клиширан снобизъм се отнася с пренебрежение към комедията като към драматургия втора ръка. Но добрата комедия е не по-малко силна, както от трагедията, така и от драмата. В това имаха възможност вчера вечерта да се убедят любителите на театъра от Струмица, които до последното място напълниха залата на НУЦК „Антон Панов“ и се наслаждаваха на "Мъжът на жена ми" от Миро Гавран.

Самото заглавие на пиесата провокира странно противоречие в съзнанието на зрителя. Световноизвестният хърватски автор Миро Гавран ни представя много успешно една история за полигамията чрез своя текст. Пиесата е забавна, без да бъде вулгарна, което до голяма степен е близко до стила на режисьора Мариус Куркински, поставил по майсторски начин текста. Колко властна може да бъде една жена и колко слаби могат да бъдат двама мъже, когато се стигне до изневяра с трети - около това се върти основната нишка на сюжета.

По изключителен начин се представиха и големите български актьори Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. Когато режисьорът е истински професионалист, очевидно е способен да извлече най-доброто от тях. Резултатът беше дълги минути аплодисменти по време на представлението и след края му.

 Любителите на театъра от Струмица до последното място напълниха залата на НУЦК „Антон Панов“
Любителите на театъра от Струмица до последното място напълниха залата на НУЦК „Антон Панов“ / БГНЕС

На финалните аплаузи любимецът на струмската аудитория Кирил Ефремов (близнакът Тишо от "Под прикритие ") благодари на Българския културен клуб-Скопие (БККС) за добрата организация и гостоприемството, а на председателя на БККС Лазар Младенов подари юбилейната книга за футболен клуб Левски "100 години Левски“. /БГНЕС