"Винаги търся нови хоризонти и граници в научната фантастика"
"Винаги търся нови хоризонти и граници в научната фантастика" / БГНЕС
От „Гладиатор“ към тайнствени андроиди : Ридли Скот отново прави завой към фантастиката

Легендарният режисьор Ридли Скот отново прави завой към жанра на научната фантастика - този път със сериал - „Отгледан от вълци“ ("Raised by Wolves"). Авторът на „Пришълецът“ ще бъде продуцент на новата лента за Ти Ен Ти.

"Отгледан от вълци" ще разказва за зараждаща се колония от хора на тайнствена планета.

В центъра на сюжета са два андроида, натоварени с образованието на децата. Конфликти на религиозна основа обаче заплашват да разединят неголямото общество и изкуствените същества разбират, че управлението над хората и тяхната вяра е сложна и опасна задача.

Сценарият за сериала е на Аарън Гузиковски, който е автор на филма „Пленник“ ("Captive") на канадския режисьор Дени Вилньов.

Също така беше оповестено, че Ридли Скот лично ще режисира някои епизоди в проекта.

На малкия екран британецът вече има опит като изпълнителен продуцент на минисериала "Офис" през 2007 г., номиниран за "Златен глобус", а също и като съпродуцент на своя по-малък брат Тони на минисериала „Щамът Андромеда".

"Винаги търся нови хоризонти и граници в научната фантастика, а в "Отгледан от вълци" открих неподозирана истина", каза Скот за Върайати. "Това е напълно различен фентъзи свят от останалите, пълен с герои, изправени пред екзистенциални въпроси: Какво ни прави човеци? Какво е семейството? А какво би станало, ако можехме да започнем отначало и да се отървем от целия боклук, в който сме превърнали нашата планета? Ще оцелеем ли? Ще можем ли да станем по-добри?“

Сара Обри, вицепрезидент на отдела за оригиналното съдържание на Ти Ен Ти, изрази големи надежди за бъдещия проект и нарече Ридли Скот "най-добрият в научната фантастика".

"Освен факта, че Ридли сътворил няколко от най-запомнящите се фантастични картини, той е създал няколко канонични герои - от Рипли в "Пришълецът“ до Елизабет Шоу в „Прометей“, каза Обри. „Голяма рядкост е сериал да насърчи човек да се замисли и в същото време да се забавлява. "Отгледан от вълци" е точно такъв случай."

Ридли Скот с основание е считан за един от най-добрите представители на фантастичния жанр. Именно той е заснел култовите филми „Пришълецът“ ("Alien") и „Блейд Ранър“ ("Blade Runner"), които днес се смятат за еталони. През 2015 г. Скот режисира „Марсианецът“ с Мат Деймън, който получи седем номинации за „Оскар“ и е награден със „Златен глобус“ за най-добър филм и най-добър актьор. Сега режисьорът работи върху продължението на филма „Пришълец: Заветът“ ("Alien: Testament"), който е вторият в амбициозната поредица от предистории на "Пришълецът".

В своята кариера Ридли Скот е заснел редица успешни филми изглежда във всички възможни жанрове. Например историческият екшън и носител на „Оскар“ "Гладиатор", една от най-вълнуващите военни исторически драми "Падението на черния ястреб", историческата драма "Дуелисти", криминалната комедия "Телма и Луиз".

Ридли Скот е номиниран четири пъти за „Оскар“ в кариерата си, получава четири номинации и една награда "Златен глобус", наградата на филмовия фестивал в Кан за най-добър дебют („Дуелисти“) и "Еми" за документалния филм „Гетисбърг“. /БГНЕС