Грипна епидемия в 15 области

От утре общо 15 области в страната ще бъдат в обявена грипна епидемия. Последната област, която засега обяви грипна епидемия е област Кърджали, като учебните занятия там са прекратени от 24 януари до 30 януари включително.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации във всички области с обявена грипна епидемия, съобщиха от здравното министерство.

На основание поддържане на висока епидемична заболеваемост от грип и ОРЗ учебните занятия във всички училища в област Ямбол се преустановяват за още 5 дни – от 24.01.2019 г. до 28.01.2019 г. включително.

Във връзка със запазващото се епидемично ниво на заболеваемост учебните занятия в училищата на територията на област Пазарджик се преустановяват за още 2 дни – до 25.01.2019 г. включително.

В Сливен и Хасково децата няма да учат до понеделник включително.

В Перник ваканцията на учениците се удължава до петък, когато са на училище.

В областите Бургас и Стара Загора обаче, които бяха сред първите с обявена епидемия, учениците вече се завърнаха по класните стаи. Пред епидемия са в Плевен, Русе и Кюстендил. /БГНЕС