Хюстън надви Ел Ей Лейкърс след две продължения

Отборът на Хюстън Рокетс победи Ел Ей Лейкърс със 148:142 след две продължения в мач от Националната баскетболна лига, игран в новогодишната нощ.

Ракетите бяха в серия от пет поредни загуби, заради която изгубиха лидерството в Западната конференция, но показаха характер, за да стигнат до успеха срещу Лейкърс. Джеймс Хардън и компания започнаха по-уверено и поведоха със 7 след първата част, но след това играчите на Лейкърс се разиграха и взеха втората четвърт с 14 точки разлика. В средата на третата част преднината на Езерняците стигна 17 точки, но домакините успяха да я стопят и в крайна сметка да стигнат до продължение. В него двата тима не успяха да определят победител и се стигна до второ такова, в което Хюстън се наложи с 15:9 за крайния успех.

Хардън завърши с 40 точки и 11 асистенции за успеха, Крис Пол добави 28 точки и 10 асистенции. Тревор Ариза се отчете с 26 точки и 4 борби. За Лейкърс най-резултатен бе Джулиън Рандъл с 29 точки и 15 борби, а Тайлър Енис добави 20 точки и 11 асистенции. /БГНЕС