Тити Папазов: Първото място в редовния сезон е награда от Господ

Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов изрази увереност, че отборът му има най-големи шансове за титлата в първенството. Левски завърши на първо място в редовния сезон в шампионата при мъжете, а в първия кръг от плейофите ще спори с Черно море Тича.

"Казах на играчите, че ако станем първи в редовния сезон, това ще е награда от Господ. Грешката, която Балкан направи, още 100 години няма да се случи. Смятам, че сме го заслужили. От днес започва същинската част. Ако за всички вас на 2 януари всичко приключваше, за нас започна. Ние започнахме с очакването едва ли не по презумпция да сме първи и всичко е спечелено. Надявам се, вярвам в качествата на отбора и смятам, че ние имаме по-големи шансове да станем първи. Ако това се случи, ще е една от най-сладките титли, защото минахме през много трудности. Станимир е с неприятна контузия, която се надяваме да отшуми до четвъртък-петък. Той, заедно с Божидар, имат качествата да водят отбора. Милошевич има бременна приятелка, която трябваше да откара до Черна гора и се връща утре. Кийт Клентън и Асен Великов положиха много усилия и сметнах да ги запазим. Предимството на Левски, не го правя от скромност, е дължината на състава. Ако съм успял да им вменя, че всяка роля е много важна, значи имам арсенал от 14 играчи, които в един плейофен период е капитал. Хора, които наистина са потиснали егото си и са работили за каузата Левски Лукойл, днес показаха, че са големи мъже. Сега влизаме в периода, в който се вадят кестените от огъня".

Треньорът на Академик Георги Давидов коментира: "За съжаление започнахме мача плахо, Левски игра доста концентрирано и агресивно. Тити Папазов бе решил да даде шанс на момчетата, които получават по-рядко възможност да играят. Те наистина го използваха, особено Ники Стоянов, от него дойде цялата енергия, агресия, в защита и нападение, за което го поздравявам. За нас настъпиха доста тежки времена. В третата част разликата стигна 30 точки, но в края момчетата се сбориха. Процесът е двустранен. Те растат, и аз раста. Те правят грешки, и аз правя грешки. Те правят добри неща, и аз правя добри неща. Всички мои колеги знаят какво е да си старши треньор за първи път. Въпрос на настройка. Благодаря на Петко Маринов и на Иван Коцев, и на целия си щаб. Аз лично не мога да кажа, че съм доволен от себе си, защото знам, че мога повече. Но съм ОК, защото това е урок, урок, който уча всеки ден".

Николай Стоянов от тима на Левски Лукойл каза: "Много е хубаво, че сме първи, дано домакинското предимство наистина да е предимство в плейофите. Всички 14 момчета имаме увереност и самочувствие, просто трябва да го показваме на игрището. Надявам се да победим Черно море с 2-0, за да имаме повече време. Наѝистина е Черно море, но няма място за сантименти. Трябва просто да излезем и да победим". /БГНЕС