ЛеБрон загуби в официалния си дебют за Лейкърс

Трикратният шампион на НБА с отборите на Маями Хийт и Кливланд Кавалиърс Леброн Джеймс започна със загуба за своя нов тим Ел Ей Лейкърс. ,,Езерняците“ допуснаха поражение при визитата си на Портланд Трейлблейзърс с 128:119 в зала ,,Мода Сентър“. 33-годишният баскетболист, който пристигна в Калифорния от тима на Кливланд, постигна дабъл-дабъл в дебюта си – 26 точки и 12 борби, а Джош Харт добави 20 точки за Лейкърс. Джеймс, който е 14-кратен участник в Мача на звездите заяви след края на мача, че въпреки загубата е намерил и позитивни неща в играта на новия си тим, като спомена къде отборът може да се подобри.

,,Хареса ми как се завърнахме в мача, когато изоставахме с двуцифрена разлика. Успяхме на моменти да им се противопоставим и движехме добре топката по игрището – това са все позитиви, които може да извлечем от това поражение“, заяви Кралят. ,,Има някои неща, които може да направим по-добре, разбира се – може да се справим по-добре при борбата под коша. Направихме някои грешки в хода на играта, които очаквах. Всичко ще се подобри, когато започнем да свикваме един с друг“, завърши оптимистично Джеймс.

Усилията на Джеймс и Харт се оказаха крайно недостатъчни за възпитаниците на Люк Уолтън, които не можаха да опазят дуото на съперника Деймиън Лилард и Си Джей Маккалъм, които реализираха общо 49 точки за Портланд. Ник Стаускас пък се включи отлично от пейката за Трейблейзърс, вкарвайки 24 точки, като отбеляза 5 тройки от 8 опита.

,,Искахме да започнем новия сезон успешно и да зарадваме нашия собственик господин Пол Алън“, сподели Лилард. ,,Това беше нашата основна цел и ние я постигнахме“, не скри радостта си най-резултатният за успеха пойнт-гард. Това бе 18 поредна домакинска победа на старта на НБА за Портланд в историята на отбора и 16 поредна срещу Лейкърс, датирайки от март 2014 година. Следващият двубой за ЛеБрон и компания е домакинство на финалиста от миналата година в Западната конференция Хюстън Рокетс, докато Портланд отново играе в собствената си зала този път срещу Сан Антонио Спърс. И двата сблъсъка са в съботната вечер.

В останалите резултати от снощи Филаделфия 76-ърс постигна първи успех през сезона след 127:108 над Чикаго Булс. Трипъл-дабъл записа Бен Симънс – 13 точки, 13 борби и 11 асистенции. Маями Хийт също победи за първи път през сезона, след драматичен успех с 113:112 при визитата си на Вашингтон Уизърдс в столицата. Победният кош отбеляза Кели Олиник 0.2 секунди преди края на двубоя. /БГНЕС