40-годишният Новицки играе 21-ия си сезон в Далас Маверикс.
40-годишният Новицки играе 21-ия си сезон в Далас Маверикс. / БГНЕС
Новицки: ЛеБрон може да стане най-резултатният играч в историята на НБА

Баскетболистът на Далас Маверикс Дирк Новицки заяви за ESPN, че не вижда причина ЛеБрон Джеймс да не стане най-резултатният играч в историята на НБА. ,,Ако той се опази от контузии, начинът по който той изглежда и се придвижва на паркета, той има шанс да задмине постижението на Карим Абдул-Джабар“, сподели ветеранът.

,,Статистиките му са невероятни. Той никакво намерение да забавя темпото, намира се в чудесен игрови ритъм. Това, което направи миналата година в 15-ия си сезон в лигата - това е нещо забележително. Ако продължи по същия начин, той ще задмине Карим“, прогнозира германецът.

Абдул-Джабар е най-резултатният баскетболист в историята на НБА с 38, 387 точки. Джеймс от своя страна отбеляза 35 при загубата на Лос Анджелис Лейкърс снощи с 110:106 от Сан Антонио Спърс. Кралят се нуждаше от 21 точки, за да задмине именно Новицки на шестата позиция в класация с 31, 202. Това прави ЛеБрон и най-резултатният измежду действащите играчи в НБА.

Освен това Джеймс вече е и пред Шакийл О‘Нийл по реализирани стрелби, като се изкачи на шесто място и в тази ранглиста. ,,Дирк винаги е бил един от любимите ми играчи. Шак е най-доминантният баскетболист в историята на НБА“, сподели след края на мача със Сан Антонио 33-годишният Джеймс. „За мен е чест да съм част от такава елитна компания“, не скри задоволството си ЛеБрон. Неговият Лейкърс започна редовния сезон с две победи в първите си шест мача. Следващият им двубой е гостуване на Минесота Тимбъруулвс в понеделник. /БГНЕС