Крис Пол ще отсъства за неизвестно време

Гардът на Хюстън Рокетс Крис Пол ще бъде аут за неопределен период от време, след като получи травма на подколянното сухожилие при загубата на ,,ракетите“ от Маями Хийт с 101:99. Той напусна паркета по време на втората четвърт и не се завърна до края на двубоя. След края на мача треньорът на Хюстън Майк Д‘Антони заяви, че плеймейкърът ще премине скенер, който ще определи колко точно ще отсъства баскетболистът.

Пол се контузи, опитвайки се да дриблира покрай Дерик Джоунс-джуниър при оставащи 6:43 до края на частта. Джоунс открадна топката, а Пол падна на паркета, хващайки се мигновено за лявото бедро. Бившият играч на Лос Анджелис Клипърс, който има средно по 15.6 точки, 8 асистенции и 4 борби на мач от началото на сезона в НБА, бе с 4 точки и 4 асистенции и 1 борба за 12 минути, преди да напусне принудително игрището.

Според изчисления на ESPN, Пол е бил извън игра за 19 мача (общо в редовния сезон и плейофите) поради пет контузии на подколянното сухожилие в кариерата си. Разтежение на дясното подколянно сухожилие му попречи да участва в шестия и седмия мач от финалите на Западната конференция през изминалия сезон, като това позволи на шампиона Голдън Стейт Уориърс да обърне полуфинала в своя полза и да елиминира Рокетс.

Пол е деветкратен участник в ,,Мача на звездите“ и девет път избран в ,,най-добрия дефанзивен отбор“ на всички времена, като 33-годишният ветеран има средно по 18.6 точки, 9.7 асистенции и 4.5 борби на мач в професионалната си кариера. Маями прекъсна серията от пет поредни успеха на Хюстън, а в следващия си двубой в лигата Рокетс се изправят у дома срещу Сан Антонио Спърс. /БГНЕС