Ботев започна защитата на Купата с обрат в Горна Оряховица

Отборът на Ботев Пловдив отстрани Локомотив (ГО) на 1/16-финалите в турнира за Купата на България и продължи в следващия етап на надпреварата, в която "жълто-черните" триумфираха през миналия сезон.

Носителите на трофея направиха пълен обрат на терена над втородивизионния си съперник. Основна роля за него изигра капитанът Лъчезар Балтанов, който влезе в игра на полувремето. Сърцатият халф отбеляза два бързи гола и асистира за третия на Алваро Юлиано, след като Деян Христов бе извел домакините напред след по-малко от 80 секунди игра.

Началото бе кошмарно за възпитаниците на Николай Киров. Минута след началото на мача Серкан сгреши подаване, от което се възползва Антоний Балъков. Неговият удар завари неподготвен Даниел Кайзер, топката рикошира в лявата греда и попадна у Деян Христов, който на празна врата даде изненадващ аванс на Локо (ГО).

Старши треньорът на пловдивчани реагира на безидейната игра в атака на "канарчетата", като замени Серкан с Лъчезар Балтанов. Капитанът на пловдивчани набързо попари надеждите на домакините и успокои съотборниците си с две попадения в 57-та и 60-та минути. В първия случай той реализира с левия крак и с помощта на рикошет, а във втория с глава след центриране на Минев.

В 71-та минута Алваро Юлиано сложи точка на спора с ново красиво изпълнение. Бразилецът получи удобна топка по тревата и с топовен удар извън наказателното поле, този път с левия крак, изпрати кълбото в десния ъгъл на вратата за крайното 1:3.

Така Ботев Пловдив се класира за 1/8-финалите и ще научи името на следващия си противник на жребия идния вторник. /БГНЕС