Славчев: Във футбола невинаги логиката води до успех

Полузащитникът на България Симеон Славчев сподели, че играта пред родна публика ще бъде допълнителна мотивация за предстоящата световна квалификация с Франция на 7 октомври, предаде репортер на БГНЕС. Трикольорите приемат своя съперник от 21:45 ч. на Националния стадион "Васил Левски" в мач от група А на квалификациите за класиране на Мондиала в Русия догодина.

"Противникът е много силен, но е допълнителна мотивация, че играем вкъщи. Надявам се стадионът да е пълен и с това да допринесе за една уникална атмосфера и ние да зарадваме привържениците си с една добра игра и една борба.

Групата е страшно трудна, но ние сме с 12 точки. Ако погледнем назад, винаги сме завършвали някъде с този актив. Искаме тези точки да се увеличат, за да може за следващите квалификации да имаме повече самочувствие", заяви Славчев.

"За мача с Франция най-логичното нещо е да ни победят, но, както знаете, във футбола невинаги логиката води до успех. Нашата рецепта ще е да покажем борба на терена.

Този тест за нас ще е доста труден. Аз мисля, че с последните игри, и най-вече желанието, което показваме, както и тактическата дисциплина, сме израснали доста. Това най-вече ще си проличи в следващите квалификиции", коментира още халфът на България. /БГНЕС