Делегати от 506 клуба избират новия президент на БФС

Осмият редовен Конгрес на Българския футболен съюз стартира днес, като в битката за президентския пост на централата влизат трима кандидати – досегашният президент Борислав Михайлов, Любослав Пенев и Ивайло Дражев, предаде репортер на БГНЕС. Право на участие в днешния Конгрес имаха 546 клуба, от които в залата присъстваха 506 регистрирани делегати.

Заседанието бе открито от борещия се за четвърти мандат Борислав Михайлов, след когото се изказа и министърът на спорта Красен Кралев , който резюмира проектите на ММС за развитие на футбола и отличното сътрудничество с БФС.

Още в началото на Конгреса не липсваше напрежение, след като другите двама кандидати за президентския пост на футболната ни централа не бяха допуснати в залата. Причината – че и двамата трябвало да изчакат тайния избор на комисиите.

Иначе още при пристигането си Любослав Пенев заяви, че очаква да спечели изборите. Очаквам победа и най-вече очаквам демократични избори“, заяви бившият национален селекционер пред медиите.

От своя страна Дражев изрази възмущението си към организацията на Конгреса. “Аз съм първият регистриран делегат от Ботев Болярово. Ще дойда към 22:30 довечера, защото някой е решил, че ще прави почасово конгрес с външни хора. Вътре има поне 200 души, които не са избрани лица от футболни клубове. Не знам дали не трябва да присъства прокуратура или ГДБОП. Това не е мач“, коментира бившият президент на Черноморец Бургас. /БГНЕС