Берое изпусна Витоша и спечели само точка у дома

Берое не успя да победи Витоша в последен кръг от редовния сезон на Първа професионална лига. Двубоят завърши без отбелязан гол.

Домакините определено могат да съжаляват за изпуснатата победа, след като диктуваха играта през всички 90 минути, но така и не успяха да отбележат попадение.

Берое влезе в двубоя като четвърти във временното подреждане, а гостите от Витоша бяха на дъното в класирането.

Марко Адамович отправи първия удар в мача в 8-та минута, след като стреля от около 25 м, но топката премина на метър от гредата. В 15-та минута Берое стигна до корнер. След разиграване Бригидо центрира много опасно, но бранителите на гостите се справиха. Десет минути след това Цонев центрира в пеналта от корнер, където Иванов овладя и стреля, но не намери рамките на вратата. В 27-та минута Берое организира добра атака, при която Бригидо успя да навлезе в пеналта и потърси Камбуров, но бранител на гостите успя да изпревари нападателя в последния момент и изчисти в корнер. В 33-та минута Камбуров стреля от пряк свободен удар, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб на Георгиев. В 38-та минута Гьонов отправи много опасен удар от около 20 м, но Аргилашки се намеси отлично и изби в корнер. Две минути след това Бригидо финтира двама бранители и центрира отлично за Камбуров, но бранител успя да изчисти в корнер.

Второто полувреме започна със сериозен натиск на Берое и играта бе пред наказателното поле на гостите. В 58-та минута Негрут успя да нахлуе в пеналта и намери Камбуров, който овладя и стреля веднага, но защитник на гостите успя да пресече пред голлинията. Минута преди края се стигна до сериозно разбъркване в пеналта на гостите след центриране на Камбуров, но в крайна сметка играч на Витоша изчисти топката. До края на срещата Берое направи всичко възможно, но така и не успя да отбележи попадение. В следващия мач Берое гостува на Левски в София в първи мач от плейофите в първата шестица. Точната дата и час на двубоя ще бъдат обявени допълнително. /БГНЕС