Берое започна подготовката си с равенство срещу Астра Гюргево

Отборът на Берое завърши наравно 1:1 с румънския Астра Гюргево в първата си контрола от зимната подготовка в турския курорт Белек. Димитър Бербатов, който е със старозагорския тим в Белек, не взе участие в срещата. Дебют за беройци направиха Никита Баранов и каращите проби в тима Гастон Камара и Майлсон Лима.

Именно Майлсон подаде към Иван Минчев в 15-та минута, който стреля от дистанция, ударът му не бе отразен от стража на румънците Давид Лазар и Мартин Райнов при добавката реализира, но голът бе отменен поради засада. В 27-та минута Астра откри резултата след точно изпълнена дузпа от страна на бившия футболист на Левски Нелуц Рошу.

През второто полувреме наставникът на старозагорци Александър Томаш направи редица промени в стартовия състав. В 61-та минута Чиприан Бичеану стреля извън границата на наказателното поле, но Душан Перниш, който замени Георги Аргилашки, се справи по отличен начин. Малко след това ,,зелените“ успяха да изравнят чрез Алфредо Мартинс, който засече центриране с глава и не остави шанс на Лазар. Следващата контрола на Берое е срещу унгарския Мезьокьовешд-Жори на 22 януари.

Берое: Аргилашки, Минчев, Леони, Баранов, Бандаловски, Камбуров, Лима, Райнов, Цветков, Алкан, Боумеска

Астра: Лазар, Ристо, Алибек, Бичеану, Лулаку, Георге, Рошу, Честор, Белу, Ромарио, Силвию. /БГНЕС