Уайт победи Чисора по точки през 2016 година.
Уайт победи Чисора по точки през 2016 година. / БГНЕС
Уайт: Преговорите с Чисора не вървят добре

Дилиън Уайт заяви, че преговорите с Дерек Чисора относно реванш между двамата не вървят добре и призова своя сънародник да постигнат споразумение до края на седмицата. Британецът тренира за евентуален реванш между него и Чисора, който би се състоял на 22 декември, но Чисора засега не се е съгласил на боя, въпреки назначаването наскоро на Дейвид Хей за негов мениджър. Уайт предупреди съперника си, че ако той не се съгласи, ще потърси алтернативен опонент за двубоя през декември.

,,Мисля, че трябва да се стигне до споразумение в следващите няколко дни, ако ще се бием с Чисора“, заяви Уайт за Sky Sports. ,,Има и други опции, които обсъждаме с промоутъра ми Еди Хърн“, заяви боксьорът. ,,Феновете искат да видят сблъсък между мен и Чисора и това е двубой, който аз бих искал да се осъществи, за да го нокаутирам и затвърдя това, което остави съмнения в първия ни мач – кой е по-добрият“, показа самочувствие Уайт. ,,В момента преговорите не вървят никак положително. Аз имам алтернативни опции, докато това не е случаят при него. Битка с Антъни Джошуа стои на дневен ред, както и с други съперници, аз съм на 30 години, така че имам много опции пред себе си“, заяви британецът.

Уайт се надява новият мениджър на Чисора Дейвид Хей да ускори процеса по споразумение за мач между него и Чисора. ,,Хубаво е, че двамата работят заедно, но Чисора няма никаква класа или морал“. Хей е същият, който го унижи преди на ринга. Мисля, че Чисора е изгубен и търси Хей, за да го стабилизира“, сподели впечатленията си относно сътрудничеството между Хей и Чисора той. „ Не бях изненадан, никак даже. Дерек е идиот, той не мисли логично или от финансова гледна точка. Хей е по-голям професионалист, действа по-логично и разумно от Чисора, но Хей е и голям егоцентрик“, продължи Уайт.

Относно евентуалните си съперници при провал на срещата с Чисора, Уайт спомена няколко имена на боксьори. ,,Доминик Бризийл, Луис Ортис, Адам Ковнацки, Джарел Мартин, всички тях – това са състезателите, срещу които съм готов да се бия, така че нека видим какво ще се случи. Еди преговаря и с тях“, завърши британецът.

Уайт и Чисора се изправиха един срещу друг на професионалния ринг през декември 2016 година, когато Уайт спечели по точки. Единствената загуба в кариерата на британеца е от неговия сънародник и световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа година по-рано. /БГНЕС