За последно Джошуа защити титлата си в тежка категория след успех над Александър Поветкин.
За последно Джошуа защити титлата си в тежка категория след успех над Александър Поветкин. / БГНЕС
Джошуа: Чисора ще надвие Уайт

Световният шампион в тежка категория прогнозира, че Дерек Чисора ще победи Дилиън Уайт в мача помежду им на 22 декември. Уайт спечели първия сблъсък между двамата британци през 2016 година с неединодушно съдийско решение и реваншът ще определеи кой е по-добрият от двамата боксьори. ,,Смятам, че Дерек ще надвие Дилиън. Искам това да се случи“, заяви Ей Джей за Sky Sports. ,,Искам Чисора да победи. Не искам Уайт да победи, но същевременно ще се радвам, ако той спечели, за да се изправим един срещу друг в мач-реванш“, добави световният шампион.

Двубоят между Чисора и Уайт може да бъде от ключово значение за определянето на следващия противник на Джошуа на 13 април. Самият британец предпочита да се бие с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър за абсолютната световна титла в тежка категория, но ако срещата пропадне то реванш между Джошуа и Уайт е твърде вероятен. Двамата се биха преди три години, когато Джошуа нокаутира Уайт в седмия рунд. Освен Ей Джей сблъсъкът между Чисора и Уайт ще бъде посетен от абсолютния шампион в полутежка категория Олександър Усик и Джарел Милър.

,,Очаквам реваншът им да бъде по-добър по отношение на боксовите умения. Те ще бъдат по-предпазливи, защото знаят на какво е способен съперникът. Те дадоха всичко от себе си в първия бой и си взеха поуките от него. И Чисора, и Уайт заложиха всичко в този мач, сега ще бъде далеч по-оспорвано от техническа гледна точка. Когато удари гонгът за начало на битката, те ще покажат цялата си агресия и страст – но не могат да се нокаутират, тъй като са много здрави и издръжливи боксьори“, коментира предстоящия двубой между Чисора и Уайт шампионът.

Джошуа изгледа победата на Саул ,,Канело“ Алварес над Роки Фийлдинг за титлата в супер средна категория в Ню Йорк и още веднъж заяви, че иска мач между него и Уайлдър на 13 април. ,,Мисля, че това ще е заслужена награда за феновете на бокса. Когато погледнем върху ситуацията, това е голям риск, който поемаме. Напрежението техния лагер и евентуален двубой с мен е огромно“, каза Джошуа. Уайлдър има опцията да се бие срещу Тайсън Фюри в реванш за титлата на WBC в тежка категория.

Промоутърът Еди Хърн заяви. ,,Говорим с представители на Уайлдър, но не знам какво ще решат те окончателно. Реванш между него и Фюри ще бъде огромен сблъсък, но тук става въпрос за наследство в тежката дивизия. Всичко зависи от екипа на Уайлдър – ако за тях е важно Дионтей да бъде абсолютен световен шампион в тежка категория, то тогава разговорите за мач между него и Джошуа ще станат сериозни“, коментира Хърн. /БГНЕС