Боксьорката Севда Асенова за втора година е Спортист на Русе

Състезателката на Боксов клуб „Русе“ Севда Асенова бе избрана за втора поредна година за Спортист на Русе в анкетата на спортните журналисти, организирана традиционно от вестник „Утро“ и общината. Отличието на най-добрия спортист на Русе бе връчено от кмета Пламен Стоилов, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

През изминалата година Севда Асенова стана шампионка при жените на първенството на страните от Европейския съюз, шампионка и носителка на международната купа "Балкан", както и бе избрана за Спортист номер 1 на България за месец октомври. След награждаването си боксьорката сподели, че е много щастлива и се надява през новата година да се поздрави с европейска и световна титли.

Второто място в класацията спечели състезателят по свободна борба Борислав Новачков от клуб "Юнак", който стана вицешампион на европейското първенство за мъже в категория до 65 килограма. Трети е бившият вече нападател на „Дунав“ Мирослав Будинов, който стана голмайстор на отбора с 10 попадения и имаше основен принос за четвъртото място на „Дунав“ в Първа лига и участието му в Лига Европа. Поради ангажименти обаче Новачков и Будинов не присъстваха на събитието.

Церемонията пропусна и избраният за Треньор на годината Веселин Великов, който бе наставник на „Дунав“ през изминалия сезон допреди няколко месеца. Футболният тим пък бе избран съвсем логично за Отбор на годината. Те, заедно със Севда Асенова, бяха удостоени и със статуетките „Спортен Олимп“, които всяка година се дават от името на Валентин Йорданов на най-добрите русенски спортист, треньор и отбор.

Четвърта в десетката на отличените спортисти на Русе е Габриела Димитрова /бокс/, следвана от Мирослав Кирчев /кану-каяк/, футболиста Васил Шопов, Мелек Айнурова /бокс/, Ангел Вецов /карате/, Иван Банчев /стрелба с лък/ и вратаря Станислав Антонов. Ученичката Никол Павлова бе отличена с наградата за приложен спорт. /БГНЕС