МОК няма да издава специална покана на Бьорндален за Игрите

Международният олимпийски комитет няма да предоставя покана на 43-годишния Оле Ейнар Бьорндален за участие на Олимпиадата в Пьончан. Това съобщи норвежкият телевизионен канал TV 2 Sport, като се позова на представител на МОК.

"МОК няма да издава никакви специални покани за Олимпийските игри", потвърдиха от организацията. В понеделник представителят на Националния олимпийски комитет на Норвегия Торе Овербьо, който ще оглавява олимпийската делегация на страната в Южна Корея, съобщи, че Бьорндален не е попаднал в състава на отбора за участие в Олимпиадата, тъй като не е покрил критериите. След това телевизия NRK съобщи, че все пак има вероятност МОК да разреши на Бьорндален да участва в спринта, тъй като е действащ олимпийски шампион в дисциплината.

Оле Ейнар Бьорндален е най-добрият биатлонист в историята, дебютът си на Олимпийски игри направи през 1994 г. в Лилехамер. Има 13 олимпийски медала (осем златни, четири сребърни и един бронзов). Норвежецът има и 95 победи за Световната купа и е 20-кратен световен шампион. Оле планира да вземе решение за кариерата си в края на сезона. Олимпийските игри в Пьончан ще се проведат от 9 до 25 февруари. /БГНЕС