Сестри Стоеви: Вече мечтаем за медал от Световното първенство

Европейските и държавни шампионки по бадминтон сестрите Стефани и Габриела Стоеви се срещнаха днес с млади пазарджишки бадминтонисти. Двете успели спортистки разказаха за своите успехи и трудности, а в края на срещата хванаха ракетите и поиграха с децата от двата пазарджишки клуба по бадминтон, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Най-добрите български състезателки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви спечелиха историческа първа европейска титла за българския бадминтон, а броени дни след това грабнаха титлата и на Държавното първенство в София. За пътя си от Хасково до световния спорт двете сестри разказаха на развълнуваните момичета и момчета от двата клуба по бадминтон в Пазарджик.

"Имаше много сълзи по нашия път, но и много щастливи моменти, разказаха двете бадминтонистки. Един път си долу, а на следващия си на най-високото стъпало. Взехме своите уроци от всички загуби", обясниха на младите си последователи Стефани и Габриела.

Габриела и Стефани Стоеви не само се снимаха за спомен с децата от двата клуба по бадминтон и раздадоха много автографи. Те хванаха и ракетите и поиграха с пазарджишките бадминтонисти. Двете състезателки на бадминтон скуош клуб „Пазарджик“ не спират да мечтаят и да гонят следващата си цел медал от Световния шампионат в Китай. /БГНЕС