Красен Кралев: Шансът да домакинстваме на Зимни младежки игри е огромен

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори пред медиите в ремонтирания Зимен дворец на спорта, предаде репортер на БГНЕС. Той заяви, че шансът България да бъде домакин на Зимни младежки олимпийски игри през 2024г. е огромен.

"Процедурата за кандидатстване е различна от стандартната, но след като МОК ни е поканил шансът е огромен. Трябва, разбира се, да изпълним определени критерии, но мисля, че ще се справим. До 3-4 месеца всичко ще бъде ясно", уточни Кралев.

Министърът сподели още, че новият закон за физическото възпитание и спорта влиза утре в парламентарната зала, а в сряда или четвъртък ще бъде гласуван и, ако бъде приет, ще влезе в употреба. "Най-близката ни цел е да спечелим домакинство за олимпийската квалификация във волейбола. Имаме принципна договорка за такова нещо, но трябва да изчакаме ранглистата да излезе, за да видим дали мъжете или жените ще имат по-голям шанс. Смятаме да отделим повече средства за колективните спортове, защото те обединяват нацията", завърши Кралев. /БГНЕС