Тайгър Уудс ще построи публично голф игрище в Чикаго

14-кратният шампион от Мейджър турнири Тайгър Уудс ще построи публично голф игрище в Чикаго. Бившият номер 1 в света и неговият TGR Design екип са водещите архитекти в предложението да развият Jackson Park и South Shore Golf Courses в Чикаго. Проектът е и от сантиментална стойност за американеца, който игра като по-млад на турнирите в града и показа на какво е способен на голф игрището. Инициативата ще бъде частно финансирана и ще включва реновирано голф игрище с 18 дупки и едно по-малко семейно игрище близо до езерото Мичиган.

,,Нямахме достатъчно пари в семейството, за да сме част от клуб, затова бе от огромно значение за нас да имаме възможността да играем на публично голф игрище“, заяви Уудс във филм за Chicago Park Golf Alliance. ,,Да построиш публично голф игрище в Чикаго е наистина много отговорен проект. Може да се насладиш на гледката, наистина е невероятно. Имаме възможността да създадем нещо специално“, не скри удовлетворението си американският голфър.

Уудс, който ще навърши 43 години на 30 декември, обедини сили с бившия голф коментатор за NBC, Марк Ролфинг, който е президент на Chicago Park Golf Alliance. Проектът работи в тандем с президентския център на бившия президент на САЩ Барак Обама, който се намира в Jackson Park, и е обект на федерално одобрение. Работата по новото игрище може да започне през 2019. Уудс спечели първия си турнир от пет години насам, след като триумфира на Tour Championship през септември в края на едно забележително завръщане за американеца след четири операции на гърба. /БГНЕС