Юбилейно издание на годишните награди на ОСК ЦСКА тази сряда

На 30 януари, сряда в Централния военен клуб в София ще се проведе церемонията по награждаването на най-добрите спортисти и треньори за 2018 година на Обединени спортни клубове ЦСКА. "Този празник става вече традиционен, той е юбилеен вече, тъй като първият беше през 1999-та година", сподели на пресконференция днес председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев, предаде репортер на БГНЕС.

"20 спорта имаме, участват много състезания, те са стотици участия в много международни състезания, вътрешният календар е още по-наситен. Няколко хиляди спортисти продължават официално да представляват ОСК ЦСКА, без да броим децата, които не са картотекирани. Имаме европейски медалисти, имаме участници, резултати на Световни купи. Системата, по която правим наградите, е много проста - треньорите, когато се съберат всички данни, подреждат ги по олимпийско, световно, европейско, балканско и друго ниво до републиканско. Естествено, в класацията сме включили млади таланти, успели, най-добър принос в международен план. Ще уважим също някои ветерани и някои хора, които са допринесли за развитието на спорта в ЦСКА", коментира Калчев в Пресклуб България днес.

"Не искам да споменавам историите, които се сътворяват и се опитват много хора да окепазят името ЦСКА и да ни изкарат, защото съм се отчаял по какъв начин се опитват да изкарат нещо, че сме някакви. Никога не сме се оплаквали, и сега не се оплакваме, но на практика сме единствените, които в България са извън всякакви рамки на това, което другото спортно общество прави и съществува. Никъде няма като нас, да плащаме милиони, да си купуваме звездите, някакви идиотщини, комплексът ни стои разбит и затворен, ние плащаме наеми за тия работи", каза още председателят на ОСК ЦСКА. /БГНЕС