Гатузо: Аз съм най-малкият проблем, трябва да намерим изход

"Много неща не ни се получиха, макар че в началото имахме правилен подход. Впоследствие всичко се превърна в една трудна борба за нас", това заяви наставникът на Милан Дженаро Гатузо след поражението с 0:2 от Аталанта в мач от 18-ия кръг на Серия А.

За „червено-черните“ това бе второ поредна загуба в Калчото, след като в предишния кръг играчите на Гатузо бяха разгромени с 0:3 от Верона.

"Ситуация е сложна - феновете протестират, а ние не можем да си позволим да продължим сезона по този начин. Но аз не виждам играчите да отстъпват назад или да не се опитват да дадат най-доброто от себе си. Напротив. Виждам хора, които дават всичко, но очевидно още сме крехки като тим.

Днес аз съм треньор на Милан, но аз съм най-малкият проблем. Тук не става въпрос само за физическото състояние на отбора, но и за психическо такова. Това, което правим, не е достатъчно, трябва да станем екип и да започнем да изчистваме грешките. Ако смятах, че аз съм проблемът, то тогава веднага щях да подам оставка. Ако мислех, че играчите не са зад мен, щях отново да се оттегля, но това не е така", коментира клубната легенда на "росонерите".

"Липсва ни решителност, хъс и упоритост. Мисля също така, че трябва да спрем да правим сравнения с миналото. Тогава имаше други футболисти, различен клуб. Ние трябва да се съсредоточим върху настоящето. То е изпълнено с трудности, за които всички ние трябва да намерим изход“, обобщи Гатузо.

След поражението от Аталанта „росонерите“ заемат 11-то място във временното класиране в Серия А с актив от 24 точки. /БГНЕС