Джеси Лингард спаси Юнайтед от сeнзационна загуба на "Олд Трафорд"

Отборът на Манчестър Юнайтед бе на път да допусне шокираща домакинска загуба от сензацията Бърнли. В среща от коледния 20-ия кръг на Висшата лига „червените дяволи“ изоставаха с 0:2 от своя противник, но две попадения на резервата Джеси Лингард донесоха точката за играчите на Жозе Моуриньо.

Двубоят започна много лошо за домакините, които инкасираха попадение още в 3-та минута. Гудмунсон центрира от фаул в наказателното поле и след разбъркване Ашли Бърнс се оказа най-съобразителен в ситуацията, за да изведе гостите в резултата.

В 12-ата минута Бърнли бе много близо до втори гол, но удар на Скот Арфийлд удари напречната греда на Де Хеа. Впоследствие „червените дяволи“ наложи натиск, но добрите изяви на стража на гостите Ник Поуп не позволиха на Погба и Шоу да изравнят резултата. Тогава се стигна до 37-та минута, в която момчетата на Шон Дайш нанесоха втори удар, с което смълчаха трибуните на „Олд Трафорд“. Автор на попадението за гостите бе Стивън Дефур, който изпълни по брилянтен начин пряк свободен удар, вкарвайки топката в горния ляв ъгъл на безпомощния Де Хеа.

До края на първото полувреме играчите на Жозе Моуриньо създадоха няколко добри възможности, за да намалят изоставането си, но така и не съумяха да стигнат до попадение.

Мениджърът на „червените дяволи“ извърши двойна смяна в началото на втората част, която веднага даде отражение на терена. В игра се появиха Джеси Лингард и Хенрих Мхитарян, които замениха Ибрахимович и Рохо. В 53-та минута именно влезлият като резерва Лингард върна надеждите на Юнайтед, след като засече технично с пета центриране на Ашли Йънг, намалявайки резултата на 1:2. „Червените дяволи“ продължиха да търсят изравнителното попадение и логично до такова се стигна във втората минута на добавеното време. Негов автор бе отново Лингард, който със силен изстрел от близо 15 метра бе точен, за да донесе точката за своя тим.

След равенството играчите на Моуриньо остават на втората позиция в класирането с актив от 43 точки, изоставайки на 12 от лидера Манчестър Сити. Утре от 21:45 часа българско време „гражданите“ гостуват на Нюкасъл. Сензацията Бърнли се смъкна до седмо място с 33 пункта.

Останалите резултати:

Борнемут - Уест Хем 3:3

Челси - Брайтън 2:0

Хъдърсфийлд - Стоук Сити 1:1

Уотфорд - Лестър 2:1

Уест Бромич - Евертън 0:0

Тотнъм - Саутхемптън 5:2. /БГНЕС