Наполи се прости с титлата след равенство с Торино

Отборът на Наполи на практика изгуби шансове да се бори за титлата в Серия А и короняса Ювентус, след като направи равенство 2:2 при домакинството си на Торино в мач от 36-ия кръг на шампионата.

Вчера „бианконерите“ взеха домакинството си на Болоня с 3:1 и по този начин дръпнаха със седем точки пред преследвача си, който се нуждаеше от задължителна победа днес. На „Сан Паоли“ възпитаниците на Мурицио Сари бяха по-активни в търсене на гола и поведоха в резултата в 25-та минута чрез Дрис Мертенс, но 10 минути след почивката Даниеле Базели изравни. Капитанът на неаполитанци Марек Хамшик даде нова преднина на своите в 71-та минута, но седем минути преди края на редовното време Лоренцо Де Силвестри оформи крайното 2:2, като торинци се разписаха с единствените си два точни удара в двубоя. По този начин те на практика подариха титлата на градския си съперник Ювентус, който води с шест точки пред Наполи и има с 16 гола по-добра голова разлика. Това означава, че тимът на Масимилиано Алегри се нуждае от една точка в последните си два мача, за да стане официално шампион за седми пореден път.

В същото време отборът на Лацио направи равенство 1:1 при домакинството си на Аталанта и по този начин завърза битката за топ 4. По-рано днес Интер разби Удинезе с 4:0 като гост и вече е само на две точки зад „орлите“. Тази вечер Рома ще има шанс да измести градския си съперник и да излезе на трето място в подреждането, ако спечели гостуването си на Каляри. /БГНЕС