Торино завърши кампанията с победа в Генуа

Отборът на Торино завърши по отличен начин сезона в италианската Серия А, след като „биковете“ спечелиха с 2:1 гостуването на Дженоа в среща от последния 38-и кръг.

Гостите стигнаха до успеха, разписвайки се по веднъж в двете полувремена. Първо в 30-ата минута Яго Фалке даде преднина за своя тим, реализирайки след отлична асистенция на Андреа Белоти. Торино удвои аванса си в 58-ата минута чрез Даниеле Басели. Единственият гол за домакините падна в 80-ата минута и бе дело на Горан Пандев. Три минути по-късно торинци останаха с човек по-малко, след като Ансалди получи втори жълт картон, но въпреки численото си превъзходство Дженоа не успя да стигне до изравнително попадение.

Успехът бе втори поред за Валтер Мадзари, като тимът ще завърши на десетата позиция в крайното класиране с актив от 54 точки. От своя страна пък Дженоа приключва кампанията с негативна серия от четири поредни загуби в първенството. „Грифоните“ са 12-и с 41 точки, като могат да паднат до 13-а позиция, ако по-късно днес Болоня спечели гостуването си на Удинезе. /БГНЕС