Дешан: Ще бъдем много по-добри във втората фаза на Мондиала

Селекционерът на Франция Дидие Дешан отговори на нападките в медиите, че отборът му не показва особено атрактивен футбол на Мондиала в Русия. Въпреки двете победи над Австралия (2:1) и Перу (1:0) и класирането за осминафиналите, във френската преса не спестиха критиките си към по-дефанзивния стил на игра, който „петлите“ демонстрират на моменти.

„Изгледах мача между Испания и Иран и трябва да отбележа, че в последните 10 минути испанците играха изцяло в защита. Ако очаквате резултати от сорта на 5:0, по-добре не гледайте мачовете от Световното, заяви Дешан след вчерашния успех над Перу. Световните шампиони от 98‘ спечелиха с гол на Килиан Мбапе в 34-та минута, но определено разочароваха с изявите си през второто полувреме, когато бяха много пасивни.

Целта пред някои отбори е да стигнат далеч в турнира и поради тази причина пестят сили в началото. Аз обаче съм убеден, че ще бъдем много по-добри във втората част на Мондиала“, допълни още френският специалист, който при успех в Русия, може да се превърне в един от малкото, печелили Световното и като футболист, и като треньор. /БГНЕС