Манчестър Сити вгорчи дебюта на Унай Емери с убедителна победа в дербито

Шампионът на Англия Манчестър Сити започна по убедителен начин защитата на титлата си от Висшата лига, след като победи Арсенал с 2:0 като гост в дербито от откриващия кръг на първенството.

Двубоят на стадион "Емиратс" бе официален дебют за новия мениджър на "артилеристите" Унай Емери, но лондончани бяха далеч от нивото на съперника си днес. Гостите наложиха доминация от самото начало и започнаха да създават опасности пред противниковата врата. Резултатът бе открит в 14-та минута, когато Рахийм Стърлинг проби отляво успоредно на наказателното поле и стреля силно в центъра на вратата, а Петър Чех се намеси много слабо и не отрази изстрела. Домакините трудно излизаха от своята половина и на практика не стигаха до положения пред вратата на Едерсон.

След почивката играчите на Арсенал заиграха с по-сериозен импулс и отправиха няколко изстрела към Едерсон, но без да застрашат вратата му истински. Точка на спора сложи Бернардо Силва в 64-та минута, когато португалският национал се разписа след добро подаване на Бенжамен Менди. До края на срещата "артилеристите" нямаха сили да отговорят на предизвикателството и по този начин започнаха сезона и новата ера под ръководството на Емери с поражение. /БГНЕС