Мениджърът на Челси Маурицио Сари
Мениджърът на Челси Маурицио Сари / БГНЕС
Челси загуби първи точки през сезона

Отборът на Челси загуби първи точки през новия сезон във Висшата лига, след като завърши при резултат 0:0 гостуването си на Уест Хем в мач от шестия кръг на ,,Олимпийски стадион“. Възпитаниците на Маурицио Сари бяха един от двата отбора заедно с Ливърпул, който имаше пълен актив от точки след изиграването на пет мача, но след класическата победа на ,,мърсисайдци“ вчера и равенството днес на ,,сините“, играчите на Юрген Клоп са еднолично начело в класирането. Домакините не можеха да разчитат на контузения Марко Арнаутович, като на негово място като титуляр на върха на атаката започна Михаел Антонио. Челси пък започнаха отново с Оливие Жиру в нападение за сметка на Алваро Мората.

Очаквано лондонското дерби стартира с предимство за ,,сините“, които отправиха първия си точен удар чрез Антонио Рюдигер в 11-та минута. 15 по-късно шут на Матео Ковачич в наказателното поле бе блокиран от защитник на ,,чуковете“. Момчетата на Мануел Пелегрини рядко атакуваха вратата на испанския страж Кепа Арисабалага, но три минути след парирания удар на Ковачич, Антонио се откъсна и стреля от добра позиция, но високо над целта. В края на първата част Н‘Голо Канте отправи изстрел с глава, но топката мина встрани от гредата на Лукаш Фабиански.

След почивката Мората замени Жиру в нападение за Челси и испанският нападател беше най-близо до откриването на резултата в 66-та минута. Домакините не се ориентираха добре в своето наказателно поле и топката достигна до Мората, който шутира, но Фабиански героично излезе и спаси с глава сигурното попадение. Гостите продължиха да владеят повече топката, но така и не достигаха до чисто голово положение. В края на мача силен удар на резервата Рос Баркли беше отразен по чудесен начин от най-добрия на терена за ,,чуковете“ страж Фабиански. Така Челси загуби първи точки във Висшата лига, докато Уест Хем спечели четвърта точка, след като миналия кръг записа дебютен успех в първенството при гостуването си на Евертън. Следващият мач в шампионата за тях е у дома срещу Манчестър Юнайтед, докато Челси приема в дербито на кръга Ливърпул на ,,Стамфорд Бридж“. /БГНЕС