Рома празнуват победата си над Лацио.
Рома празнуват победата си над Лацио. / БГНЕС
Рома покори Рим след победа в дербито

Отборът на Рома спечели с 3-1 срещу Лацио като домакин на ,,Олимпико“ в дербито на Рим. ,,Вълците“ постигнаха втори пореден успех в първенството, докато ,,орлите“ допуснаха поражение за първи път след четири последователни успеха.

Срещата започна по-добре за намиращите се в отлична форма гости, но удари на Луис Алберто бяха блокирани от защитници на Рома. Последва изстрел на голмайстора на домакините Един Джеко, но той бе неточен. Алесандро Флоренци също бе на удобна позиция малко след това, но шутът му бе блокиран. В края на първата част Рома наказа грешка на Лацио и Лоренцо Пелегрини откри резултата.

Второто полувреме започна по-добре за ,,римляните“, но Стефан Ел-Шаарави пропусна изгодни положение да увеличи преднината на Рома. Гостите рядко получаваха изгодни шансове да изравнят, но в крайна сметка дочакаха своя момент в 67-та минута. Топ стрелецът на ,,орлите“ Чиро Иммобиле възстанови статуквото. Радостта на възпитаниците на Симоне Индзаги трая кратко. Четири минути по-късно Александър Коларов върна аванса на ,,вълците. Момчетата на Еузебио Ди Франческо затвърдиха успеха си в 86-та минута, когато централният защитник Федерико Фацио реализира за 3:1.

По този начин Рома се изкачи на пета позиция във временното класиране на точка зад градския си съперник. /БГНЕС