В Байерн Мюнхен са притеснени от контузията на Тиаго

Отборът на Байерн Мюнхен ще разбере днес колко сериозна е травмата на глезена, която Тиаго Алкантара получи по време на двубоя за Купата на Германия срещу Родингхаузен. Баварският колос постигна труден успех срещу четиридивизионния си опонент с 2:1, а испанският полузащитник напусна терена в края на срещата.

,,Надявам се той да е добре, но изпитваше голяма болка, когато се наложи да бъде заменен“, заяви мениджърът на шампионите Нико Ковач. ,,Трябва да изчакаме окончателната диагноза на лекарите, но вероятно става въпрос за контузия на глезена“, допълни бившият хърватски национал.

Треньорът не може да разчита в момента на дълготрайно контузените Кингсли Коман, който лекува разкъсани връзки на глезена от август и Корентен Толисо, който разкъса връзки на коляното месец по-късно. Тиаго от своя страна е един от играчите на Байерн, който навлезе в добра форма напоследък. Испанецът вкара победния гол при успеха с 2:1 като гост над Майнц 05 в среща от последния кръг на Бундеслигата.

Загубата му почти сигурно ще означава, че той няма да вземе участие в дербито с лидера в първенството Борусия Дортмунд след 10 дни. ,,Не изглежда добре. Ще бъде ужасно, ако той попадне в лазарета, защото отборът се нуждае от него“, сподели спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич.

Шампионите на Германия посрещат Фрайбург у дома на ,,Алианц Арена“ в Бундеслигата в събота и домакинстват на АЕК Атина в Шампионската лига в сряда, преди да се изправят срещу Борусия Дортмунд като гости в дербито на кръга на 10 ноември. /БГНЕС