Торган Азар качи Борусия Мьонхенгладбах на втората позиция в Бундеслигата

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах победи с класическото 3:0 Фортуна Дюселдорф в среща от 10-ия кръг на германската Бундеслига. Домакините се реваншираха за двете си последователни поражения – първо в шампионата от Фрайбург в миналия кръг и разгромната загуба у дома от Байер Леверкузен в турнира за Купата на Германия.

Двубоят започна равностойно и през първата част и двата отбора така и не намераха верния път към една от двете врати. По този начин закономерно Борусия и Фортуна се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Почти веднага след паузата Мьонхенгладбах поведе след точно изпълнение от бялата точка на по-малкия брат на Еден Азар Торган в 48-та минута. Този гол даде криле на домакините, които се впуснаха в нападение в търсене на втория гол, който да им осигури спокойствие до края на мача. Това се случи в 67-та минута, когато точен бе Йонас Хофман. Резултатът стана класически в 82-та минута, когато отново Азар бе в прегръдките на своите съотборници.

Белгиецът е отбелязал седем гола в толкова срещи от началото на сезона с екипа на Гладбах, а отборът се изкачи на втората позиция във временното класиране на Бундеслигата, като е с равен брой точки с шампиона Байерн Мюнхен, но с по-добра голова разлика от баварците, които вчера завършиха наравно 1:1 с Фрайбург на ,,Алианц Арена“. В следващия си двубой Борусия Мьонхенгладбах гостува на Вердер Бремен. /БГНЕС