Резервата Азар окрили Челси за успех над Кристъл Палас

Отборът на Челси победи с 3:1 у дома Кристъл Палас в среща от 11-ия кръг на английската Висша лига. ,,Сините“ се позатрудниха със съперника си, но в крайна сметка взеха пълния комплект точки от двубоя. Домакините започнаха за втори пореден мач без голямата си звезда Еден Азар, който бе възстановен за срещата, но не бе в оптимална форма и мениджърът Маурицио Сари реши да не рискува с включването му в игра от началото на двубоя.

Това не попречи на неговия Челси да поведе в резултата, макар и след малко над половин час игра. Алваро Мората вкара във втори последователен мач за лондончани, след като реализира и на Бърнли в миналия кръг за убедителния успех с 4:0. На почивката резултатът остана непроменен и гостите запазиха реални шансовете си да измъкнат поне точка от двубоя.

В 53-та минута Андрос Таунзенд възстанови паритета. Сари прибегна до златния си коз на резервната скамейка в лицето на Еден Азар, който веднага след влизането си в игра асистира на Мората за втория му гол в срещата. Пет минути по-късно Маркос Алонсо подаде на Педро Родригес, който затвърди успеха на домакините.

По този начин Челси се изкачи на втората позиция във временното класиране с равен брой точки с Ливърпул, но с по-добра голова разлика от ,,мърсисайдци“. Двата отбора изостават на на две от лидера и настоящ шампион Манчестър Сити, който разгроми по-рано у дома Саутхемптън с 6:1 на ,,Етихад“. В следващия си двубой Челси гостува на БАТЕ Борисов в среща от турнира Лига Европа. /БГНЕС