ФА ще обжалва решението Моуриньо да не бъде наказан за употребата на нецензурен език

Футболната асоциация на Англия ще обжалва решението на Независимата регулаторна комисия да не наказва Жозе Моурино за употребата на нецензурен език. Мениджърът на Манчестър Юнайтед бе обвинен в използването на обиден език след края на мача между ,,червените дяволи“ и Нюкасъл, спечелен с 3:2 от тях на ,,Олд Трафорд“. Доказателства срещу португалския специалист не бяха открити и обвиненията бяха свалени.

,,Имайки предвид писмените причини от Независимата регулаторна комисия по случая с Жозе Моуриньо, Футболната асоциация на Англия ще обжалва решението“, заявиха от ФА. В писмените причини комисията е наела експерт по португалския език, който да разкрие какво е казал на телевизионните камери след двубоя с Нюкасъл Моуриньо.

Господин Педро Ксавиер е заключил, че думите, които е изрекъл бившия наставник на Челси, биха обидили човек в буквалния смисъл, но употребената от него фраза може да бъде използвана по начин, който не е обиден.

ФА сподели, че не вярва на заключението и ще обжалва решението, вярвайки, че Моуриньо е употребил нецензурен език, насочен към някой определен човек. Юнайтед гостуват на Ювентус в среща от Шампионската лига тази вечер. /БГНЕС