Солари ще остане треньор на Реал Мадрид поне до Коледа

Временният наставник на Реал Мадрид Сантяго Солари ще остане начело на ,,кралския клуб“ поне до зимната пауза в Ла Лига, твърдят от Marca. Според испанското издание бившият треньор на Б отбора на Реал е спечелил доверието на ръководството и футболистите на ,,белия балет“ след трите последователни срещи, откакто води отбора.

Мадридският колос победи Мелийя с 4:0 като гост за Купата на Краля, Валядолид у дома с 2:0 за първенство и Виктория Пилзен с 5:0 в Чехия в среща от Шампионската лига. Така или иначе, съвсем скоро ще се разбере окончателно дали Солари ще бъде на ,,Сантяго Бернабеу“ в следващия месец и половина.

Marca допълва, че ,,лос бланкос“ ще бъдат готови да назначат нов треньор, ако се появи изгодна опция за такъв през зимата. Вече своя отказ дадоха наставника на Тотнъм Маурисио Почетино и бившия мениджър на Ювентус и Челси Антонио Конте. Сред спряганите имена са още селекционерът на Белгия Роберто Мартинес и треньорът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, който е бивш наставник на ,,белите“. Реал ще търси четвърта поредна победа във всички турнири при визитата си на Селта в неделя вечер. /БГНЕС