Клубовете одобриха така нареченото "златно прощаване" с Ричард Скъдамор.
Клубовете одобриха така нареченото "златно прощаване" с Ричард Скъдамор. / БГНЕС
Клубовете от Висшата лига одобриха астрономически прощален бонус за Скъдамор

Дългогодишният изпълнителен директор на Висшата лига Ричард Скъдамор ще получи бонус от 5 милиона паунда като прощален подарък. Астрономическата сума бе одобрена днес на събрание на ръководителите на всички 20 клуба от Висшата лига.

От Висшата лига казват, че 59-годишният Скъдамор получава бонуса като "признание за изключителната работа, която е свършил в последните 19 години и неизмеримия му принос за успеха на лигата". Така нареченото "златно прощаване" породи недоволство сред футболните фенове в последните дни, но въпреки това днес е било одобрено от самите клубове. Скъдамор ще получи бонуса на вноски в следващите три години, като ще подпише договор, че няма да поема определени постове.

От Асоциацията на футболните фенове изразиха възмущението си. "Клубовете от Висшата лига винаги са казвали на фенските организации, че бюджетите са стриктно планирани предварително и няма излишъци от пари, които просто стоят някъде, въпреки скъпите договори за телевизионни права. В същото време неудобствата за лоялните привърженици от промяната на програмата на мачовете продължават, като това често води до финансови загуби от планирани пътувания. Сега се оказва, че клубовете могат да бръкнат под възглавницата на дивана и да извадят 250 хиляди паунда от там с едно щракване на пръсти", се казва в официалната позиция на организацията.

Като все включат всички заплати и бонуси, до този момент Ричард Скъдамор е заработил 26 милиона паунда за управлението на Висшата лига от 1999-та година насам, като тази сума ще нарасне на 24 милиона с планирания прощален бонус.

Скъдамор ще бъде заместен начело на Висшата лига от Сюзана Динадж. /БГНЕС